پسته گياهي است كه از دير باز در ايران كشت و پرورش داده شده است و سابقه كاشت آن در ایران در قزوين و دامغان به 1500 سال و در استان كرمان به 350 تا 400 سال قبل بر میگردد. پسته ایران حدود 70 سال پيش با شروع صادرات ، ارزش اقتصادي و تجاري ويژه اي پيدا كرد و ايران به عنوان اولين و مهمترین صادر كننده پسته دنيا شهرت يافت.از آن زمان به بعد سطح زير كشت پسته مرتباً افزايش يافت به طوري كه امروزه سطح زير كشت پسته ايران بيش از 350000 هكتار میباشد و عملاً گسترش آن در خيلي از مناطق به دليل محدوديت آب عملي نيست.
خواص پسته:
به علت داشتن آهن خون ساز است و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند باید حتماً روزانه مقداری پسته مصرف نمایند.
معده را تقویت میکند.
مغز و دهان را تقویت میکند.
برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت میکند.
برای تسکین سرفه مفید است.
اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان میکند.
جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است.
از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و تنگ شدن شریانهای قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری كرده و كلسترول خون را نیز كاهش میدهد.